Hero

World AD Day 14 september

Lördagen 14 september var det dags för den andra internationella dagen för atopiskt eksem (World AD-day). Den uppmärksammades i Sverige genom ett seminarium arrangerat av Atopikerna och Astma- och allergiförbundet med stöd av Sanofi Genzyme och ACO Hud.

Seminariet hölls på Norra Latin i Stockholm och lockade närmare 100 åhörare som bl a fick höra hudläkare Lena Holm prata om atopiskt eksem och de olika behandlingar som finns samt en gripande patienthistoria som bland annat beskrev hur svåra atopiska eksem behandlades på 1950-talet. Även om mycket återstår har utvecklingen kommit långt de senaste 60 åren.

På seminariet presenterades också en rykande färsk rapport som sammanfattar resultaten av en nationell undersökning kring vården av atopiskt eksem samt patientorganisationernas förslag till förbättringar. Läs rapporten här. 

I samband med seminariet arrangerades också en konstutställning med temat atopiskt eksem. 15 verk av olika konstnärer ställdes ut och där fanns allt från dikter till en talande illustration av en 6½-åring.
 

Läs på Atopikerna.se

Läs om detta och se länkar till TV-inslag på Atopikernas hemsida.